Министерството на спорта е завело дело срещу БФС

Министерството на спорта е завело дело срещу БФС

© LAP.BG

Министерството на младежта и спорта (ММС) е завело дело срещу Българския футболен съюз (БФС) в Софийския градски съд. То е свързано с „обезщетение за вреди от неизпълнение на гражданско правна сделка – включително лихва, неустойка, задатък“.

В основата на противоречието между министерството и футболния съюз е темата за разходването на държавни средства, отпуснати на БФС за европейското за юноши през 2015 г., съобщава Би Ти Ви.

В началото на май ММС обяви, че проверката му е установила нарушения в разходването на близо 145 хил. лева, и поиска парите да бъдат върнати. От футболния съюз отрекоха да са правени злоупотреби и изтъкнаха, че работят прозрачно.

Първите искри между министерството и БФС се забелязаха миналата есен след расисткия скандал около мача с Англия. Тогава Кралев и министър-председателят Бойко Борисов публично обявиха, че докато ръководството на футболния съюз не се смени, няма да предоставят повече средства. Това доведе до оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, който часове по-рано беше обявил, че няма да напуска поста.

В началото на тази година се разбра, че държавата е намалила силно парите, отпускани на Българския футболен съюз (БФС). По-късно министърът на спорта Красен Кралев обяви в парламента, че се спират парите на футболни клубове през БФС.Коментар на новината чрез Facebook