Мачове на неутрален терен е единственият вариант пред Висшата лига

Мачове на неутрален терен е единственият вариант пред Висшата лига

© Associated Press

Клубовете от Висшата лига остават твърдо решени да доиграят оставащите мачове от сезона. На видеосреща между акционерите на отборите са били обсъдени варианти за доиграване на първенството, но не са взети конкретни решения.

В изявление на ръководството на Висшата лига се казва, че приоритет остава здравето и безопасността на играчите, треньорите, мениджърите, служителите на клубовете, привържениците и широката общественост.

Според някои британски медии двадесетте клуба гледат към идеята да подновят тренировки на 18 май, а мачовете да започнат на 12 юни, ако правителството даде зелена светлина.

Би Би Си съобщава, че провеждането на двубои на неутрален терен е единственият вариант за доиграване на сезона. Според информацията ще бъдат използвани до десет стадиона, които се намират извън натоварените централни зони на градовете. Сред тях са съоръженията на „Арсенал“, „Манчестър сити“ и „Уест хем“.

Изданието допълва, че ще са необходими около 40 хиляди теста, за да се гарантира безопасността при подновяване на мачовете. На 8 май предстои нова среща.

Наскоро „Таймс“ писа, че някои клубове не одобряват плана „Рестарт“. В основата на това са притеснения за безопасността на футболистите, както и евентуалната невъзможност на отборите да домакинстват на своите стадиони.Коментар на новината чрез Facebook