Легенди на "Левски" се ядосаха на "фалшива новина" за 100 млн. държавен кредит

Кирил Ивков (в средата)

© LAP.BG

Кирил Ивков (в средата)

Новина за инициатива за спасяването на „Левски“ чрез кредит от 100 милиона лева от държавата обиколи медийното пространство в понеделник вечер. Пред БНТ инициаторът на идеята инж. Георги Манев обяви, че има подкрепа на ветераните на клуба Кирил Ивков, Георги Цветков и Емил Велев, които са потърсили за правна консултация бившия собственик на клуба Тодор Батков.

В интервю за БНТ Манев показва писмо, входирано до премиера Бойко Борисов с искане за кредит от 100 млн. лева, който да бъде изплащан 20 години с двегодишен гратисен период.

Пред „Дневник“ Кирил Ивков отрече участието на ветераните в подобна инициатива.

„Това е фалшива новина на Георги Манев. Не съм се подписвал никъде, само ми казаха за такова нещо. Не съм искал акции или кредити, градил съм авторитет толкова години, а сега ни намесват в това“, коментира бившият бранител на сините пред „Дневник“.

Ивков беше един от ветераните на „Левски“, които изпратиха писмо и призоваха бизнесмена Васил Божков и партньора му Георги Попов да предоставят мажоритарния пакет акции в техните ръце.

„Единственото, което искам, е левскарите да се обединят и да може клубът да има по-добри дни“, добави Ивков.

Бившият футболист и треньор на „Левски“ Емил Велев също обяви, че не знае за план с искане за кредит. В сутрешния блок на БНТ Велев заяви, че застава зад Наско Сираков, който трябва да получи акциите.

В момента бъдещето на клуба е неясно, след като той изпадна във финансова криза след спирането на финансирането от компаниите, свързани с Васил Божков. След няколко призива от държавата въпросът с неясната собственост да бъде разрешен бизнесменът с интереси в хазарта чрез фактическия собственик на „Левски“ Георги Попов джироса акциите на премиера Борисов.

Божков обвини Борисов за съсипването на клуба и заяви, че той „от 10 години прехвърля „Левски“ тайно и задкулисно“.

Какво каза приближеният до Божков Георги Попов четете тук.
Каква беше реакцията на Борисов за акциите на клуба четете тук.
Собственик ли е премиерът Борисов на „Левски“ четете тук.Коментар на новината чрез Facebook