"Левски" си постави за цел да събере 143 хил. лева за две седмици от дарения

Левски си постави за цел да събере 143 хил. лева за две седмици от дарения

© LAP.BG

„Моментът настъпи! Точно сега стартираме дарителска кампания за набиране на средства“. Така „Левски“ призова феновете си за подкрепа чрез набиране на средства в дарителска сметка, с която да се гарантира бъдещето на клуба.

Сините се надяват да съберат 143 хиляди лева, колкото е месечната вноска към Националната агенция по приходите (НАП). Срокът обаче е изключително кратък – само две седмици, а крайният срок е 27 февруари. Това е предпоследният работен ден от месеца.

Дарителската сметка на „Левски“ е в „Интернешънъл Асет банк“. Ден по-рано изпълнителният директор на клуба Павел Колев обяви пред „Дарик“, че сините са получили отказ от банката, с която работят за откриване на такава сметка.

От „Левски“ обещават още в четвъртък да бъде стартиран специален сайт, на който да се публикува информация за постъпилите дарения и отчет за плащанията.

„Усилено работим и по алтернативни методи за дарения, за които ще Ви информираме своевременно“, добавят сините.

До тези действия се стигна, след като свързаният със собствеността Васил Божков и основният акционер Георги Попов, приближен на бизнесмена, бяха задържани в Обединените арабски емирства. И двамата са с повдигнати обвинения от прокуратурата.

Изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев съобщи, че в касата на клуба има 200 хиляди лева, голяма част от които ще бъдат похарчени още за предстоящия мач с ЦСКА.Коментар на новината чрез Facebook