Лазаров обясни изваждането на женския "Левски" с конфликт на интереси във федерацията

Бившият президент на волейболната федерация Данчо Лазаров (вдясно) вижда промени в цялостната философия за управление на федерацията, които не съответстват на вижданията му

© Дневник

Бившият президент на волейболната федерация Данчо Лазаров (вдясно) вижда промени в цялостната философия за управление на федерацията, които не съответстват на вижданията му

Конфликт на интереси във волейболната федерация (БФВ) са повлияли за изваждането на „Левски“ от женското първенството. Това заяви бившият председател на БФВ Данчо Лазаров, който стои зад издръжката на клуба.

Той уточни, че всички състезателки в различните възрастови групи са разформировани и „Левски“ и няма да има отбори в отделните първенства. По думите му решението е временно и засега се отнася единствено за следващия сезон.

Като причина Лазаров изтъкна епидемологичната обстановка, а впоследствие допълни, че са настъпили промени в цялостната философия за управление на федерацията, които не съответстват на вижданията му. Той даде пример с увеличаващото се присъствие на хора от шампиона при жените „Марица“ (Пловдив) в ръководството на БФВ и националните отбори в различните възрастови групи при жените.

„Получи се силна концентрация на един клуб и това е „Марица“. Изразявам позиция, която касае „Левски“ и смисъла от продължаване на участието на „Левски“ в различните спортни събития на федерацията. При тази структура в БФВ абсолютно няма никакъв смисъл от участието на „Левски“, за мен това е явен конфликт на интереси. Не съм склонен да участвам в това шоу“, каза Лазаров пред БНР.

Бившият председател на федерацията посочи, че не вижда проблем президентът на „Марица“ Илия Димов да бъде избран за първи вицепрезидент на федерацията, но не приема, че много треньори от клуба са и селекционери в различните възрастови групи при жените.

Лазаров допълни, че женският „Левски“ няма никакви задължения, като до момента не е бил търсен от инвеститори.

„Досега не се е появил такъв желаещ. Преди години направих една грешка, като подарих цялото мъжко направление на Владимир Николов. Втора грешка от този характер няма да направя“, каза още Лазаров.Коментар на новината чрез Facebook