Кубрат Пулев хвърли ръкавицата към Джошуа: Успокой се, шампионе

Кубрат Пулев хвърли ръкавицата към Джошуа: Успокой се, шампионе

© facebook.com/KubratPulev/

Боксьорът Кубрат Пулев хвърли ръкавицата към световния шампион Антъни Джошуа и щаба му. Българинът заяви, че преговорите за мач между тях продължават, но изтъкна, че ако се наложи, е готов да се бие в Лондон.

Мениджърът на Джошуа – Еди Хърн, няколко пъти посочи, че е време клиентът му да се завърне с мач у дома. Според „Скай спортс“ фаворит за евентуалната среща с Пулев е стадионът на „Тотнъм“ в Лондон. Пред „Дневник“ мениджърът на българина – Ивайло Гоцев каза преди дни, че желанието им е двубоят да е в Истанбул.

„Успокой се, шампионе“, започна Пулев краткото си обръщение, публикувано в сайта му.

„Виждам, че си много притеснен да се биеш далеч от дома и с пълно основание, хаха“, продължи българинът и заяви, че ако се наложи, е готов да отиде в Лондон и „да те размажа пред собствените ти фенове“.

„До тогава кажи на г-н Хърн да не прибързва, защото все още нямаме сделка“, добавя Пулев.

Пулев е официален претендент на Международната федерация по бокс (IBF) и се подготвя за мач с Джошуа. Българинът стига до трета възможност да се бие за световната тила.

„Смятам, че съм се развил отлично, щом съм на това ниво да съм номер едно в света. Остава последният връх на планината, тоест най-стръмното и най-трудното, което всъщност може и да се окаже най-лесното“, каза Пулев в интервю за „Дневник“ преди месец.

Преди малко повече от пет години българинът загуби от Владимир Кличко. През 2017 г. Пулев имаше организиран мач с Джошуа, но се оттегли заради контузия.

Междувременно преговорите за мача между Пулев и Джошуа продължават, като мениджърът на британеца – Еди Хърн, отново изтъкна, че Джошуа настоява мачът да се проведе във Великобритания. Според Хърн фаворит да приеме двубоя е стадионът на „Тотнъм“.

„Той (Джошуа) беше категоричен пред мен: „Искам да се бия вкъщи. В следващия мач искам да се боксирам в Лондон. Бил съм в „Медисън скуеър Гардън и Саудитска Арабия. Забрави за тези оферти, заведи ме вкъщи“, каза Хърн, цитиран от „Скай спортс“.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече


Коментар на новината чрез Facebook