Кубрат Пулев: Престъпно е спортната база "Белмекен" да се ползва като хижа

Кубрат Пулев: Престъпно е спортната база Белмекен да се ползва като хижа

© LAP.bg

Престъпно е спортната база „Белмекен“ да се ползва като хижа за събота и неделя, заяви Кубрат Пулев в интервю за „Тема спорт“. Той изрази разочарованието си от състоянието на комплекса, където се подготвя досега за мача си с Антъни Джошуа.

„Белмекен“, която е разположена на 2050 метра надморска височина между планините Родопи и Рила, се стопанисва от държавната „Национална спортна база“ (НСБ). „Дневник“ изпрати въпроси до дружеството и до министерството на спорта.

По думите на боксьора базата „е на последни издихания“.

„Базата е занемарена и състоянието й е много лошо. По същия начин, по който се случват нещата с язовирите в страната, така е и там, на Белмекен. Престъпно е занемарена. Не веднъж съм говорил с шефа на „Национална спортна база“ – Пламен Манолов, който ми казва, че ще направят нещата заради мен. Но тук не става въпрос за мен и за моя комфорт. Искам българските спортисти да имат наистина уникална база, каквато е била през годините“, каза Пулев.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече

В сайта на НСБ се посочва, че базата е построена през 1968 г., като в периода 2003-2005 г. е извършена модернизация и реконструкция на целия комплекс. През 2010 г. министърът на спорта Свилен Нейков каза, че е направен ремонт за половин милион лева. Преди четири години настоящият министър на спорта Красен Кралев заяви, че държавата и бизнесменът Кирил Домусчиев ще отпуснат по 1 млн. лева за комплекса.

„Не само че не се грижат. Там няма професионалисти и хора, които да разбират от работата, която вършат, всички вдигат рамене, включително и шефът Пищиков. Правят се ремонти за 400 хиляди, а всъщност това е само на фактура, защото с 50 хиляди сигурно ще се свърши много по-добра работа. Това всичко е на гърба на спортистите. Тази база не е на тези хора, тя е на българските спортисти, на олимпийците и на българския народ.“, каза Пулев.

„Искам всичко да е на най-високо ниво и да е както трябва, да има адекватни хора, които да се грижат за нея, а не хора отпреди 50 години да стоят там просто, за да си чакат накрая на месеца заплатата“, добави боксьорът.Коментар на новината чрез Facebook