Кубрат Пулев: Кризата трябва да ни удари повече, за да се замислим

Кубрат Пулев: Кризата трябва да ни удари повече, за да се замислим

© LAP.BG

Кризата с коронавируса не е засегнала достатъчно българите, за да се замислят и да променят мисленето си. Такова мнение изрази Кубрат Пулев, който обяни, че хората трябва да си извадят поука от случващото се, за да бъдат по-добри.

„Рестарт в мисленето на хората няма да има след коронавируса. Не ни е ударила достатъчно кризата, трябва да ни удари по-солидно, за да може хората наистина да се замислят. Не смятам, че дори ще ги промени ей толкова. Както отмине и две седмици по-късно всичко ще е забравено“, коментира Пулев в предаването „Събуди се“ по Нова.

Той засегна темата с жертвите по пътищата, включително смъртта на журналиста Милен Цветков. Според Пулев в България „нещата се правят на око“, вместо да се дебатира по-важните проблеми, а „телевизионният ефир е изпълнен с едно дърдорене“.

Българският боксьор е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) и трябва да се бие с Антъни Джошуа. Срещата, която беше насрочена за 20 юни в Лондон, е отложена за неопределено време.

„Аз лично се надявам да се получи такъв двубой (с Джошуа) до края на годината. Всичко зависи от световната ситуация, която изобщо не е розова. Аз предупреждавах за последствията от коронавируса, защото икономиката е много важно нещо“, добави Пулев.

„В момента съм на авариен режим. Тренирам един път на ден или през ден, в залата. Когато дойде времето ще започна по-сериозно“.

На въпрос дали евентуален мач с Джошуа пред празни трибуни ще му се отрази, Пулев отговори така: „Чувството е неописуемо и не може да се сравни с нищо, когато една маса хора са дошли да те подкрепят. Това е една любов, който не я е изпитал не знае какво е точно. За мен все пак най-важен е резултатът, така че с публика или без публика, Кубрат Пулев излиза и се бие като лъв“.Коментар на новината чрез Facebook