Корейски футболен клуб е глобен сурово заради секскукли по трибуните

От К-лигата заявиха, че това е обида за жените и семейните групи привърженици

© Reuters

От К-лигата заявиха, че това е обида за жените и семейните групи привърженици

Южнокорейският футболен „Сеул“ беше глобен сурово за поставянето на секскукли вместо манекени по трибуните на стадиона си, съобщава „Ройтерс“. Местната лига наложи 100 млн. вона (81 454 долара) глоба за клуба.

Ръководството на „Сеул“ реши да постави куклите по празните трибуни за мач от К-лигата в неделя. Първенството на страната се играе, но двубоите са без публика като част от ограниченията заради коронавируса.

„Дисциплинарната комисия реши да предприеме тежки действия заради значимостта на инцидента“, се казва в становище. Посочва се, че използването на секскуклите е засегнало и обидило жените и семейните групи привърженици.

От „Сеул“ се извиниха в понеделник за действията си и уточниха, че не са проверили доставката и че грешката не е умишлена. От К-лигата обаче заявяват, че куклите са лесно различими от обикновени манекени, и смятат, че клубът е трябвало да реагира бързо и да ги премахне още преди началото на мача.

Някои от куклите са били облечени с фланелките на отбора, а други „държали“ плакати в негова подкрепа.Коментар на новината чрез Facebook