Константин Папазов иска да е приносител на акциите в "Левски"

Константин Папазов иска да е приносител на акциите в Левски

© LAP.bg

Най-доброто за „Левски“ е Васил Божков да изпълнява функциите на човек, който се грижи за клуба, и само той може да прецени дали сините ще имат нов собственик. Това заяви треньорът на баскетболния „Левски Лукойл“ Константин Папазов, който е готов да стане приносител на акциите.

Папазов потвърди думите на изпълнителния директор Павел Колев, че Божков няма намерение да пречи на „Левски“.

Баскетболният специалист е говорил няколко пъти с бизнесмена и е заявил желание да пътува до Дубай, за да опита да го убеди да прехвърли акциите, ако той няма възможност да издържа клуба. Този въпрос ще бъде поставен в писмо до Божков от привържениците на „Левски“ от всички фракции.

„С огромно уважение се обръщаме към господин Божков с оценка и благодарност за това, което е направил за „Левски“ и с първи въпрос, дали може да изпълнява задълженията си. Защото тези три месеца, които минаха, откакто той по обективни причини е възпрепятстван, ние, за съжаление, изчерпахме своя огромен потенциал. Той не може никога да бъде изчерпан, но лошото COVID-19 спря истинското COVID-1914. Защото заразата от COVID-1914 e най-сладката зараза. Спряха я, но когато изчезне COVID-19, COVID-1914 ще се появи. Ние сме феномен в световен мащаб. Трябва да знаят, че няма шанс „Левски“ никога да го няма. Това е зараза“, каза Папазов в „Спортното шоу на Дарик“.

Бизнесменът с интереси в хазарта е свързан със собствеността чрез приближения до него Георги Попов (притежател на 87% от акциите). Фирми на Божков осигуряваха издръжката на „Левски“ в последната година. Той и Попов са извън България, като са с повдигнати обвинения от прокуратурата.

„Ние, тези, които можем да понесем някаква отговорност оттук нататък за „Левски“, трябва умело да експлоатираме това, което направиха феновете. За 45 дни феновете показаха защо всеки един рекламодател, който стъпи в България, първо трябва да отиде на спринт и да изчака своя ред да се пазари да бъде рекламодател на Герена“, продължи Папазов.

Той определи „Левски“ като социален феномен, от чието съществуване печелят всички клубове.

Наскоро изпълнителният директор на клуба Павел Колев отрече да се водят преговори за нов собственик или прехвърляне на акциите на сините.

През деня Папазов се срещна Колев. На срещата присъстваха председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян, лидерът на фен фракцията „София-запад“ Любомир Костадинов и председателят на сдружението „Сини сърца“ Илия Христов. Те поднесоха и венци по повод 77-ата годишнина от рождението на клубния патрон Георги Аспарухов.Коментар на новината чрез Facebook