Колективният спорт на открито вече е разрешен за любители

Архивна снимка

© Градска футболна лига

Архивна снимка

Упражняването на колективен спорт на открито от любители, в чиито занимания не присъства състезателен характер, вече е разрешено. В заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев е уточнено, че футболът, баскетболът и волейболът са част от позволените спортове.

Разрешава се участието на до десетима души при спазване на противоепидемичните мерки, като не се допуска използването на бани и съблекални, както и присъствието на публика.

Преди седмица беше разрешено упражняването на индивидуален спорт на открито при условие за спазване на най-малко 2.5 метра между отделните спортуващи. Позволените спортове включваха тенис на корт, колоездене, лека атлетика, колоездене, голф и всички други, при които може да се гарантират мерките за социална дистанция.

Допуснато беше и посещението на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти.

Засега спортуването на закрито остава забранено, включително и посещението на фитнес зали.Коментар на новината чрез Facebook