Какъв спорт е разрешен след разхлабването на мерките

Какъв спорт е разрешен след разхлабването на мерките

© Krisok Photography

От понеделник влизат в сила промени, които касаят спортуващите навън по време на извънредното положение. Новата заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев допуска упражняването на индивидуален спорт на открито при спазване на най-малко 2.5 метра между отделните спортуващи.

Сред позволените спортове са тенис на корт, колоездене, лека атлетика, колоездене, голф и всички други, при които може да се гарантират мерките за социална дистанция.

В допълнение заповедта допуска посещението на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти. Мерките включват задължителен филтър на влизащите, като няма да се допускат хора с висока температура.

Приоритет при работата на басейните е спазване на дистанция от 2.5 м при влизане, като не трябва да се допуска струпване на хора в общите помещения.

Посещението на национални и природни паркове, планини и обособени места с паркова среда извън населените места вече е позволено.

Засега спортуването на закрито остава забранено, включително и посещението на фитнес зали.Коментар на новината чрез Facebook