Изкарайте коронавируса, преди сезонът да започне: съветът на "Ред бул" към пилотите

Доктор Хелмут Марко.

© Associated Press

Доктор Хелмут Марко.

Групово изкарване на коронавируса преди началото на сезона във Формула 1. Подобна идея даде съветникът в „Ред бул“ доктор Хелмут Марко. Австриецът, който е известен с крайните си мнения, е обяснил пред ръководството на отбора, че това може да донесе предимство, когато състезанията бъдат подновени.

Марко е предложил Макс Верстапен и Алекс Албън, които са пилоти на тима във Формула 1, да не бъдат изолирани, а да бъдат по-често сред хора. Идеята му е била отхвърлена категорично.

„В цялата програма на „Ред бул“ имаме четирима пилоти във Формула 1 (включва и тези на „Алфа таури“) и около 10 в поддържащите шампионати. Ако сезонът започне през лятото и има 15-18 старта, натоварването ще е голямо. Затова, ако пилотите изкарат вируса сега, те ще имат предимство пред другите по-късно“, каза Марко пред ORF.

„Всички те са здрави, млади мъже в добра форма и не би трябвало да имат усложнения.“

Според Марко звездата на „биковете“ Макс Верстапен се притеснявал особено много да не се зарази и се е изолирал в дома си.

Сезонът във Формула 1 трябваше да започне на 15 март в Австралия, но стартът беше отложен. Впоследствие всички надпревари до юни бяха отменени. В последните дни се появи и идея за суперсезон, който да продължи до януари.

Какъв е финансовият капан пред Формула 1 четете тук.Коментар на новината чрез Facebook