Дончева: Още с идването на близки до Борисов и Пеевски е ясна собствеността на "Левски"

От времето, когато от Тодор Батков бяха иззети акциите на „Левски“ и попаднаха в доверения на Бойко Борисов Иво Тонев и доверения на Делян Пеевски адвокат Александър Ангелов, е ясно кои са истинските собственици на „Левски“, заяви председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева в сутрешния блок по Би Ти Ви.

През лятото на 2015 г. Батков си тръгна от „Левски“, като собственици станаха Тонев, Ангелов и Николай Иванов. След това собствеността в клуба се смени още няколко пъти, а в момента 86.6% от акциите се държат от бизнесмена Васил Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения и има искане за екстрадирането му от ОАЕ.

Според Дончева сега големият въпрос пред клуба е кой ще осигурява финансирането.

„Кой ще дава пари на „Левски“, като „Левски“ в момента е тежък длъжник, включително на Спас Русев и „Виваком“? Като даде държавата някаква помощ само на „Левски“, ама тази помощ ще свърши работа само за един месец, кого го устройва това? Нали някой трябва да поеме старите дългове и да дава пари за нови играчи? Това Тити Папазов ли е според вас? Тити Папазов може да чака акции по DHL, но накрая пак стигаме до това – кой ще дава пари, кой ще плаща дълговете, кой ще купува нови играчи“, каза Дончева, която припомни, че е бивш член на управителния съвет на „Левски“ от времето, когато президент беше Томас Лафчис.

Тя смята, че е абсолютно изключено министърът на финансите Владислав Горанов да не е знаел как Васил Божков плаща данъци за хазартния си бизнес.Коментар на новината чрез Facebook