Григор Димитров потегли уверено в Ротердам и елиминира 16-ия в света

Григор Димитров потегли уверено в Ротердам и елиминира 16-ия в света

© Associated Press

Григор Димитров започна с побед участието си на турнира в Ротердам, след като надви Денис Шаповалов с 6:3, 7:6 (3). Българинът се справи с 16-ия в световната ранглиста и осми в схемата на турнира за час и 30 минути.

Димитров игра много уверено и беше много разнообразен на корта, за да не даде шансове на съперника си от Канада. Добрата му игра караше Шаповалов да рискува през цялото време и да опитва неща, които трудно се получават.

Единственият проблем пред Димитров в мача беше наличието на четири двойни грешки. Те обаче не оказаха голямо влияние над крайния изход на двубоя.

Това беше втори мач между Димитров и Шаповалов, като дотук българинът беше спечелил единствената им среща в Торонто през 2016 г.

Във втори кръг Димитров ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим или Ян-Ленард Щруф. Срещата между представителите на Канада и Германия е във вторник.

Българинът започна много уверено и взе ранно предимство, пробивайки още във втория гейм. Димитров поведе с 3:0 и това до голяма степен предопредели първия сет. В него бившият №3 даде само две точки за пробив на Шаповалов, но ги защити.

Димитров спечели 13 от всички 15 разиграни точки при първия си сервис и 62% от тези на второ подаване. Шаповалов разчиташе на силния си начален удар и много агресия, но при дългите разигравания предимството беше за Димитров.

С по-добра игра и след 38 минути българинът успя да затвори първата част с 6:3.

Вторият сет се движеше гейм за гейм. В неговия край Димитров изпита някои проблеми в подаванията си, особено в 10-ия гейм. Тогава българинът допусна двойна грешка и даде сетбол на Шаповалов, след което обаче се защити отлично и измъкна гейма.

Добрата игра и на двамата на сервис не позволи пробиви до края на сета, стигайки се до тайбрек. В него Димитров започна с минипробив и въпреки че Шаповалов го върна, това не попречи на българина. След 2:2 той даде само една точка на канадеца, за да спечели тайбрека, с което си осигури и продължаване към втория кръг в надпреварата.Коментар на новината чрез Facebook