Григор Димитров и Джокович ще се включат в Балкански тур

Григор Димитров и Джокович ще се включат в Балкански тур

© Associated Press

Серия от демонстративни турнири през юни и юли ще се проведе на Балканския полуостров, обяви световният №1 в тениса Новак Джокович. Освен сърбинът другото основно име сред участниците е Григор Димитров.

Двамата са потвърдили своето участие, заедно с Доминик Тийм и най-добрия босненски тенисист Дамир Джумхур.

„Горд съм да споделя с вас новината, че Адрия тур ще се проведе на Балканите между 13 юни и 5 юли. Започваме с турнир в Белград“, обяви Джокович навръх своя 33-и рожден ден.

„Много съм щастлив, че това е факт и можем да играем, като същевременно ще подкрепим хуманитарни проекти в региона“.

Общият брой на участниците ще бъде осем, като тепърва ще бъдат обявени имената на останалите четирима тенисисти. Другите места, където ще се играе са хърватският град Задар, Баня Лука в Босна и Херцеговина, както и Черна гора. Джокович добави, че надпреварите ще приключат с демонстративен мач между него и Джумхур в Сараево.

Провеждането на професионални турнири е забранено до август, заради пандемията от коронавирус. Въпреки това демонстративни турнири могат да се играят при засилени мерки за сигурност.

Единствената въпросителна около турнирите е как тенисистите ще пътуват между държавите.Коментар на новината чрез Facebook