Григор Димитров е с положителен резултат за коронавирус (обновена в 21 ч.)

Григор Димитров е с положителен резултат за коронавирус (обновена в 21 ч.)

© Reuters

Григор Димитров е дал положителна проба за коронавирус, съобщи тенисистът в социалните мрежи. Той се е тествал след прибирането си в Монте Карло, където живее.

В събота Димитров преустанови участието си в турнира в Задар от „Адриа тур“. Първоначално беше съобщен, че той е болен.

Ден по-късно телевизията Спортклуб съобщи, че Димитров страда от преумора и разпространи негово изказване.

„Здравейте, всички – искам да известя феновете си, че дадох положителен тест за коронавирус в Монако. Искам да направя всичко, за да съм сигурен, че всеки, който е бил в контакт с мен през последните дни, ще бъде тестван и ще вземе необходимите мерки. Съжалявам за всяка вреда, която е възможно да съм причинил. Сега съм у дома и се възстановявам. Благодаря за подкрепата, моля ви, пазете се и бъдете здрави,“ написа той в Instagram.

В последните две седмици Димитров взе участие в демонстративните турнири в Белград и Задар. Между тях тенисистът се прибра и в родния си град Хасково.

След „Адриа тур“ Димитров заяви участие на силен турнир в Австрия.

Провеждането на турнирите от „Адриа къп“ доведе до сериозни критики към Джокович. Световният №1 организира надпреварите след разхлабването на мерките в Сърбия, а партито на играчите в дискотека в Белград беше широко обсъдено в Западна Европа.Коментар на новината чрез Facebook