Година след контузията германец изненада фаворитите в първото спускане

Година след контузията германец изненада фаворитите в първото спускане

© Reuters

Германецът Томас Дресен триумфира в първото за сезона спускане от Световната купа по ски алпийски дисциплини. 26-годишният германец спечели състезанието в Лейк Луис при завръщането си на пистата, след като преди година скъса кръстни връзки в дясното коляно и извади рамото си по време на супер-Г в Бийвър Крийк.

Дресен завърши с време 1:46,81 мин., като беше най-бърз в заключителната част от трасето. Германецът измъкна драматична победа с преднина от едва 0,02 сек. пред италианеца Доминик Парис. Трети с еднакво време и изоставане от 26 стотни завършиха швейцарците Карл Янка и Беат Фойц.

Това е трета победа и пети подиум за Дресен в стартове от Световната купа. Той спечели още спусканията в Кицбюел и Квитфиел в началото на 2018 г.

В неделя в Лейк Луис ще се проведе супергигантския слалом при мъжете.

Марта Басино се радва на успеха си

© Reuters

Марта Басино се радва на успеха си

При жените Марта Басино записа първата си победа в Световната купа. 23-годишната италианка триумфира в гигантския слалом в Килингтън с време 1:38,17 мин.

Втора остана сънародничката й Федерика Бриньоне (+0,26 сек.), а трета се нареди носителката на Големия кристален глобус Микаела Шефрин (+0,29).Коментар на новината чрез Facebook