В "последен опит" "Левски" се прицели да събере 1.5 млн. лева с помощта на феновете

В последен опит Левски се прицели да събере 1.5 млн. лева с помощта на феновете

© levski.bg

Левски“ се обърна за пореден път към привържениците си с призив да направят последен опит за спасяването на клуба. Сините си поставиха за цел да съберат поне 1.5 млн. лева, „за да успеем да закрепим клуба в тази нечовешка ситуация“.

„Обръщаме се към вас, защото е дошло време да вземем в собствените си ръце съдбата на любимия отбор. Остава да направим последен опит, едно голямо дело! Животът ни дава право и дълг поне да опитаме! И ще успеем, само ако сме едно: привърженици, клуб и отбор! Без взаимни укори сега и без да гледаме назад е необходимо да осмислим колко важно е това усилие“, пишат сините в сайта си.

„Левски“ е поставен на прага на оцеляването, след като изпадна в тежка финансова криза и е с неясна собственост. Преди дни бизнесменът Васил Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения и има искане за екстрадирането му от ОАЕ, прехвърли акциите към министър-председателя Бойко Борисов. Пиарката на премиера Севдалина Арнаудова заяви, че той няма да ги приеме. Вече трети ден Борисов не е коментирал темата, няма и отговор на зададените от „Дневник“ въпроси към него чрез пресслужбата на Министерския съвет.

Официалната информация е, че за последно „Левски“ е платил половин заплата на футболистите си за януари. Стремежът е да се плати на отбора, за да се предотврати евентуално напускане на играчи по вина на клуба.

От „Левски“ посочват, че няма друга възможност за осигуряване на средствата, а поставеният срок е след по-малко от десет дни – на рождения ден на сините 24 май. „Сега всичко зависи от нашите задружни усилия – като наследници на славно минало и като достойни левскари да съберем тези средства. Стотинката ще бъде сцепена на сто, всеки лев ще се похарчи с най-голяма отговорност, за да оцелее „Левски“ до предстоящото Общо събрание на акционерите.“

Клубът пуска в продажба от петък в мрежата на „Евентим“ виртуални билети за рождения ден под надслов „106 години Любов“. „Веднъж вече напълнихме стадиона за мач без публика. На 24 май ще може да изкупим стадиона няколко пъти! Няма ограничение, както няма граници и любовта към „Левски“.

Сините посочват, че билетите са по 10 лева, а ВИП билетите – по 106 лева. „Да изправим гордо глави и да помогнем, колкото са човешките ни възможности, за да покажем на целия свят, че „Левскар да си, братко, е дума велика, Левскар да си, братко, е чест“, завършва призивът към запалянковците.

Успоредно с това продължават кампаниите за събиране на средства и чрез други канали. „Левски“ събра близо 40 000 евро за няколко дни в платформата „Хелп карма“.Коментар на новината чрез Facebook