Волейболната лига се прицели в увеличаване на приходите и развитие на талантите

Волейболната лига се прицели в увеличаване на приходите и развитие на талантите

© LAP.BG

Развитие на талантите и увеличаване на приходите чрез подобряване на продукта са сред основните цели на новото ръководство на Национална волейболна лига (НВЛ). Председателят ѝ Атанас Гаров представи екипа и възгледите си за действия в следващите месеци.

Според него лигата има възможност да изкарва в пъти по-големи приходи спрямо досега. По думите му в последните години бюджетът е бил около 250 хил. лева, а достигнатият връх е бил 400 хиляди.

Гаров акцентира върху това, че целта е не само приходите да се увеличат, но да се увеличи и процентът, който отива за клубовете. Вижданията му са, че половината от приходите на лигата трябва да се разпределят между женските и мъжките отбори, като предстои да се изчисли формулата.

„Целите ни са да подобрим качеството основно като повишим конкуренцията. За всички е ясно, че когато има повече конкуренция, интересът е по-голям, интригата е по-голяма, има повече гледаемост, има повече желание от хората как ще се развият събитията и съответно по-голям интерес от партньори, които можем да привлечем – финансови партньори, спонсори, рекламодатели. Това е една основна цел, която си поставяме да постигнем в следващите месеци и години“, каза Гаров, който заедно с члена на управителния съвет на волейболната федерация Давид Давидов управлява комплекса „Гаритидж парк“, а двамата са спонсори и на мъжкия отбор на „Левски“.

По думите му на всички отбори, които имат амбиции за растеж, ще бъде дадена възможност и ще бъдат насърчавани. „Основната цел на цялата лига ще бъде да се развива талантът“, заяви той.

Атанас Гаров

© LAP.BG

Атанас Гаров

Гаров посочи, че при жените на първо време ще се търси стабилизиране. Там от години „Марица“ е хегемон, като печели титлите без загубен мач, а основният съперник „Левски“ вече няма отбор.

Президентът на ЦСКА Александър Попов, който влиза в ръководството на лигата, заяви, че ще работи за постигане на независимост на лигата. Нещо, за което посочи, че се е борил от години, но до момента без резултат.

„Само бъдещето ще покаже дали тези хубави думи ще станат реалност. Аз мисля, че в сегашната ситуация в българския волейбол е много по-лесно да се случат и ще работим за това“, каза Попов.

В близките дни предстои да бъдат обсъдени вариантите за схемата на Суперлигата за следващия сезон, тъй като там има спорове. Целта на новото ръководство е да се направи така, че решенията да се взимат от клубовете.

Очаквайте в четвъртък интервю с Гаров на www.dnevnik.bg.Коментар на новината чрез Facebook