Висшата лига ще проведе само "рискови мачове" на неутрален терен

Висшата лига ще проведе само рискови мачове на неутрален терен

© Associated Press

Целта на ръководството на Висшата лига е оставащите мачове от сезона да се изиграят по график с предвидените за отборите домакинства и гостувания. От лигата съобщиха, че водят положителни разговори с клубовете и полицията, като са готови с резервен вариант, ако някои двубои е необходимо да се проведат на неутрален терен.

Това се казва в изявлението на Висшата лига, което идва ден след информацията на Би Би Си, че английското първенство ще се завърне на 17 юни.

Дълго време планът „Рестарт“ не срещаше пълно одобрение заради мачовете на неутрален терен, като някои отбори бяха недоволни, че ще загубят домакинското си предимство въпреки липсата на публика. Исканията на клубовете бяха чути и ще бъде постигнат компромисен вариант.

„Постигнахме консенсус, който балансира нуждите на футбола, като същевременно свежда до минимум търсенето на полицаи. Повечето от оставащите ще се проведат на стадионите на отборите, които са домакини. Малка част трябва да се изиграят на неутрален терен, като предстои да бъдат уточнени“, заяви Марк Робъртс от полицията в Южен Йоркшир.

Според Би Би Си полицията иска шест от оставащите 92 мача да се изиграят на неутрален терен. Двубоите предстои да бъдат преместени от съображения за сигурност заради евентуално струпване на повече хора на едно място.

Мачовете, определени за рискови, са „Манчестър сити“ – „Ливърпул“, „Манчестър сити“ – „Нюкасъл“, „Манчестър юнайтед“ – „Шефилд юнайтед“, „Нюкасъл“ – „Ливърпул“, „Евертън“ – „Ливърпул“ и всеки друг мач, при който „Ливърпул“ ще си подсигури титлата.Коментар на новината чрез Facebook