Висшата лига размисли и се върна към дългия летен трансферен прозорец

Висшата лига размисли и се върна към дългия летен трансферен прозорец

© Associated Press

Висшата лига обяви, че се връща към дългия летен трансферен прозорец. Тази година той ще затвори на 1 септември в 17.00 часа местно време.

Миналите два сезона възможността за привличане на футболисти приключваше в деня преди първия мач. Сега клубовете решиха след среща в Лондон, че се връщат към познатия вариант, в който прозорецът затваря в края на август или началото на септември.

Първоначално клубовете смятаха, че приключването на селекцията до началото на сезона ще е от полза. Опитът обаче показа друго и много мениджъри възразиха с обяснението, че пазарът в другите водещи първенства в Европа остава отворен дълго след този в Англия.

Бившият мениджър на „Тотнъм“ Маурисио Почетино каза миналото лято, че се надява „огромната грешка“ да бъде поправена. „Ясно е, че като треньор не мога да съм щастлив, че в последните три седмици клубове от Европа могат да отслабят отбора ми“, посочи аржентинецът с оглед на възможността играчи на „шпорите“ да бъдат продадени в другите първенства, без клубът да може да им вземе заместници.Коментар на новината чрез Facebook