Величието на тримата големи в тениса (в числа и факти)

Величието на тримата големи в тениса (в числа и факти)

© Reuters

Тринадесет. Толкова е броят на титлите в Големия шлем в тениса, спечелени последователно от тримата големи – Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

В неделя сърбинът удължи серията, като триумфира в Мелбърн. Съперникът му Доминик Тийм беше близо до това да разчупи хегемонията на Федерер, Надал и Джокович, но не успя.

Последният тенисист, различен от тези тримата, който спечели турнир от Шлема, беше Стан Вавринка на US Open 2016.

Федерер е първият от тримата големи, който печели някой от четирите най-значими турнира. Постига го през 2003 г. на „Уимбълдън“. Оттогава в 67 турнира швейцарецът, Надал и Джокович имат 56 титли…

Така успоредно с темата кой и кога може да ги спре се обсъжда и вътрешното съревнование между тримата. Джокович, който на 32 години е най-младият от властелините в съвременния мъжки тенис, спечели пет от последните седем турнира в Големия шлем и е на три успеха от рекордьора Федерер.

„За да имам шанс да стана №1 в историята, ще се опитам да направя всичко възможно този и максимум следващия сезон. Това е, което мога да отделя от гледна точка на време и енергия за постигането на тази цел“, каза Джокович.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече


Коментар на новината чрез Facebook