БФС ще следи дали ще се наложи отлагане на избора на нов президент

Последният конгрес на БФС беше преди малко повече от две години и тогава Борислав Михайлов получи нов мандат.

© Георги Кожухаров

Последният конгрес на БФС беше преди малко повече от две години и тогава Борислав Михайлов получи нов мандат.

Българският футболен съюз (БФС) все още не е обсъждал темата за евентуално отлагане на конгреса, на който трябва да бъде избран следващият президент. Това заяви изпълнителният директор на организацията Борислав Попов пред „Дневник“.

Според „Тема спорт“ изборът на нов президент на БФС ще бъде отложен за края на лятото.

Към момента конгресът е насрочен за 7 юни. Възможно е да се стигне до отлагане заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

„Следим ситуацията и мерките, които държавата взима, но до момента не е обсъждано отлагане“, каза Попов.

Спирането на футболните първенства в Европа заради пандемията доведе до големи промени в календара. Евро 2020, което трябваше да започне на 12 юни, е отложено за догодина. За 4 юни тази година е насрочен баражът на България с Унгария за класиране на европейското, а при победа пет дни по-късно футболните национали ще спорят с Исландия или Румъния.

Конгресът на БФС ще е извънреден, тъй като под натиск след скандалите покрай мача с Англия през октомври 2019 г. дългогодишният президент Борислав Михайлов подаде оставка. Временно на поста застана Михаил Касабов.

Малко повече от два месеца преди настоящата дата за конгреса на футболния съюз няма изявено желание от евентуални кандидати за президентския пост.

Според устава на футболния съюз кандидатурите се представят в деловодството на БФС най-късно 15 дни и се публикуват най-малко десет дни преди датата на провеждане на конгреса.Коментар на новината чрез Facebook