БФС открива гореща линия за борба с корупцията

БФС открива гореща линия за борба с корупцията

© LAP.BG

Всеки, който има съмнение за уговорени мачове или корупционни практики във футбола ще може да подаде сигнал. Така от Българския футболен съюз (БФС) обявиха откриванетоо на гореща линия в борбата с корупцията.

„От днес всяко лице, което има съмнения за уговарянето на даден двубой или за наличието на корупционни практики на което и да било ниво от футболната пирамида, може да изпрати сигнал директно до президента и изпълнителния директор на БФС чрез специалната защитена форма на сайта на съюза. Анонимността на жалбоподателя е гарантирана“, съобщиха от БФС на официалния си сайт.

„Призоваваме всички, които имат информация за нерегламентирани действия в българския футбол, да използват формата и да се свържат с ръководството на БФС. Сигнали с грубо, обидно или нецензурно съдържание няма да се разглеждат“.

През 2019 г. служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ влязоха в сградата на БФС, разследвайки сигнали за корупция. Това се случи през октомври в разгара на скандалите в българския футбол след мача с Англия. Тогава футболните съдии реагираха остро на обвинения в корупция към тях.

В началото на 2020 г. треньорът на „Берое“ Димитър Димитров-Херо обяви, че „чака разследване за корупция сред съдиите“.Коментар на новината чрез Facebook