Борислав Михайлов, Сираков и още легенди призоваха Божков да им даде акциите на "Левски"

Архив: Борислав Михайлов по време на тържеството по случай 100-годишнината на Левски

© LAP.BG

  • 1/2
  • Следваща снимка
  • Увеличи

Архив: Борислав Михайлов по време на тържеството по случай 100-годишнината на „Левски“

Close

0/0


});
});

Изявени футболисти на „Левски“ от близкото и по-далечното минало призоваха бизнесмена Васил Божков и партньора му Георги Попов да предоставят мажоритарния пакет акции в техните ръце. Емоционалното обръщение, озаглавено „Обречени на вечност“, е публикувано в официалния сайт на клуба и е подписано от много имена, сред които са бившият президент на БФС Борислав Михайлов и Наско Сираков.

Сред подписалите се легенди на сините от по-стари времена са Добромир Жечев, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов, Емил Спасов и Ангел Станков. В обръщението се прави връзка между любовта на сините към „Левски“ и любовта на Божков към историческите ценности.

Кризата в „Левски“ се задълбочи заради сътресенията около мажоритарния пакет акции на клуба. Преди дни бизнесменът Васил Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения и има искане за екстрадирането му от ОАЕ, прехвърли акциите към министър-председателя Бойко Борисов. Пиарката на премиера Севдалина Арнаудова заяви, че той няма да ги приеме. Вече трети ден Борисов не е коментирал темата, няма и отговор на зададените от „Дневник“ въпроси към него чрез пресслужбата на Министерския съвет.

„Някои от нас сме с посребрени коси и тела, вече не съвсем здрави, но момчешките ни сърца ви призовават да върнете голямата ни любов – „Левски“. Ние също сме антики като вашите любими скъпоценни предмети от колекцията ви и носим историята в нас, но за разлика от тях ние имаме чувства и емоции. Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни син отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния „Левски“, пише в текста, в който се изтъква емоционалната привързаност на бившите футболисти към клуба.

Той завършва с послепис: „Ценители като вас на красотата и изкуството не може с лека ръка да унищожат такава реликва като „Левски“ и да го захвърлят в неизвестна посока с лекота и съзнание, че това е пагубно за най-голямото спортно богатство на България“.Коментар на новината чрез Facebook