"Берое" ще намали заплатите и ще дари средства за болницата в Стара Загора

Берое ще намали заплатите и ще дари средства за болницата в Стара Загора

© LAP.bg

„Берое“ е поредният клуб в България, който ще намали заплатите на своите футболисти, докато първенството е спряно. Съставът от Стара Загора, който заема седмото място в Първа лига, съобщи, че е започнал преговори с играчите и спортно-техническото ръководство.

„Икономическата ситуация е трудна във всички сфери, в това число и за футбола. Липсата на официални футболни срещи и отмяната на големи спортни форуми несъмнено е удар за клубовете и техните привърженици. Ние се надяваме, че положението в България и останалите страни ще се нормализира съвсем скоро и футболната игра отново ще заеме полагащото й се централно място в спорта“, написаха от клуба в официалния си сайт.

От „Берое“ ще помогнат в борбата с коронавируса COVID-19 и с дарение за местната болница. От спестените средства от заплати клубът ще направи даде средства на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ под формата на апаратура и консумативи.

„Берое“ е издържан от държавното предприятие „ТЕЦ Марица-изток 2“.

Преди „Берое“ заплатите си намалиха в още два клуба. От „Левски“ съобщиха, че са подписани анекси за намаляване на възнагражденията с 50%, а в „Славия“ по предложение на играчите заплатите са по-ниски с 20 процента.Коментар на новината чрез Facebook