Батков: Държавата може и трябва да помогне за стадиона на "Левски"

Батков: Държавата може и трябва да помогне за стадиона на Левски

© LAP.BG

Държавата може и трябва да помогне на „Левски“, като инвестира средства в спортната база на клуба. Това заяви бившият собственик на сините Тодор Батков.

„На фона на обявените проекти за изграждане на стадиони на пловдивските отбори и проекта за „Българска армия“, който не знам на каква фаза е, нормално е държавата да помогне за завършването на стадион „Георги Аспарухов. Това е практика в целия свят“, каза Батков в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Той уточни, че стадионът се нуждае от козирка, три нови сектора, обновяване на вътрешните помещения и тренировъчната база.

За помощ от държавата се говори отдавна, като при първата си пресконференция като мажоритарен собственик Наско Сираков заяви, че „Левски“ заслужава по-добър стадион и ще се търси „съдействие и разбиране“ от министър-председателя Бойко Борисов. Във времето премиерът многократно е заявявал намерение да помогне на клуба.

Батков добави, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков е бил сред малкото точни хора за „Левски“, но е допуснал грешка, че оставил спортното ръководство „да прави, каквото си иска“. Според Батков в момента клубът плаща прекалено високи заплати на футболистите.

Той вярва, че въпреки трудната ситуация Сираков е човекът, който може да помогне, за да бъде спасен клубът. Според Батков „Левски“ може да съществува без модела „бащица“, при който един богат собственик осигурява финансирането.Коментар на новината чрез Facebook