Александър Томов: "Левски" може да пусне акциите за публична продажба

В опит да набере финансиране „Левски“ може да предприеме публична продажба на акциите на клуба. Това заяви бившият собственик на ЦСКА Александър Томов, според когото не бива да се разчита на модела „бащица“, при който клубът е зависим и финансиран от един човек.

„Има и втори вариант – да се набере от по-заможни левскари, които да станат съакционери. Да се отиде на по-голяма група собственици като тръст „Синя България“ и още такива фенски групи, които ще ги направят и отговорни. И тогава се получава една връзка между феновете и управлението на клуба“, каза Томов в предаването „Лице в лице“.

Икономистът определи първичното публично предлагане (IPO), при който компанията излиза на фондовата борса с цел да набере капитал, като „най-добрия модел“. Томов опита да го приложи в ЦСКА, преди фалита на старото дружество, но неуспешно.

Според него „Левски“ ще намери изход от тежката ситуация и завръщането на Наско Сираков в клуба е добре за сините.

В петък Васил Божков обяви, че ще прехвърли акциите на Сираков, след като бившият футболист излезе пръв в електронното гласуване във „Фейсбук“ профила на бизнесмена, който има повдигнати 11 обвинения и се укрива в ОАЕ.Коментар на новината чрез Facebook