Акциите на "Левски" са доставени на "Герена" на името на Наско Сираков

Акциите на Левски са доставени на Герена на името на Наско Сираков

© LAP.BG

Мажоритарният пакет акции на „Левски“ (86.6%) е доставен на „Георги Аспарухов“, научи „Дневник“ от неофициален източник. Според информацията те са на името на Наско Сираков.

„Дневник“ потърси изпълнителния директор на клуба Павел Колев за потвърждение, но не успя да се свърже с него.

Преди седмица обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който стоеше зад собствеността на клуба, организира гласуване във „Фейсбук“ и след него обяви, че акциите ще отидат в Сираков.

Бившият футболист на „Левски“ благодари, но след това отказва да говори по темата за бъдещето на клуба и за това как ще намира средства и как ще управлява клуба.

„Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“, написа Божков във „Фейсбук“.

Бизнесменът, срещу когото има повдигнати обвинения и има искане за екстрадирането му от Дубай, първоначално прехвърли акциите на министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът заяви, че няма нищо общо и не желае да бъде замесван. Впоследствие акциите се върнаха в Дубай при Божков и формалния собственик Георги Попов, който също е с повдигнати обвинения.

Очаквайте подробности!Коментар на новината чрез Facebook