"Металика" издават … детска книга

Снимка на корицата на книгата, публикувана в сайта на групата www.metallica.com

© metallica.com

Снимка на корицата на книгата, публикувана в сайта на групата www.metallica.com

Метъл групата „Металика“, известна с песни като Seek Destroy, Leper Messiah, Harvester of Sorrow и My Friend of Misery, навлиза в издателския бизнес с публикуването на своя детска книга. Съобщение за това бе публикувано на официалния им уебсайт.

Илюстрираното издание със заглавие „АБВ-то на Металика“ (The ABCs of Metallica) ще бъде издадено на 26 ноември, а приходите от него ще отидат за благотворителната фондация на групата „Всичко в ръцете ми“ (All Within My Hands). Групата прави книжката заедно с писателя Хауи Ейбрамс и илюстратора Майкъл „Кейвс“ Маклиър.

Музикантите допълват, че в книжката чрез рими и илюстрации ще бъде пресъздадена историята на групата от А до Я, като всяка буква ще представя отделен момент от израстването им от Garage Days до Master of Puppets, примесени със забавни факти за тях.

Последният албум на „Металика“ – десетият в тяхната 38-годишна кариера, бе озаглавен Hardwired to Self Destruct и излезе през 2016. Той бе продаден в 5 млн. копия в цял свят и получи номинация за „Грами“.

Неотдавна групата изнесе два мащабни концерта във Великобритания, описани от „Гардиън“ като „майсторски клас по метъл“ с „брутални хеви метъл рок песни за смъртта и разрухата заедно с някои нежни химни за – ами, смъртта и разрухата“.

Posted in Без категория