7-те секс етапа в живота на всяка жена

Диаграмата, която описва типичния сексуален живот на жената, най-вероятно би изглеждала така: бърз растеж (загуба на девствеността, достатъчен секс, високо ниво на удовлетвореност), пик след 35 години и след това спад (деца, все повече житейски задължения и проблеми, постепенна загуба на интерес и все по-редки връзки).

Този потискащ анализ, за щастие, е неправилен. Графиката на динамиката на сексуалния живот на жените в действителност изглежда като Алпите – защото всички ние преминаваме през етапи, които много малко зависят от възрастта. В произволен ред trafficnews.bg изброява сексуалните етапи, които всяка жена трябва да преживее – за забавление, образование или ново преживяване.

1 Етап

Този етап няма абсолютно нищо общо с тийнейджърските години, но включва страст и любовна наситеност, които причиняват виене на свят и изразена публична изява на нежност. За някои жени този етап настъпва едва в края на 20-те им години, когато се срещат с истински мъж и изживяват всички прояви на луда любов, включително обществен обмен на нежност и чести сексуални контакти.

2 Етап

Понякога това е неочаквано осъзнаване: „Ей, изглеждам страхотно!“. Каквато и да е причината за това – снимка на себе си, изглеждаща като филмова звезда, месеци тренировки с видими резултати, непрекъснати комплименти от околните… Изведнъж изпитвате нужда другите да ви забележат. Започвате да подчертавате фигурата и лицето с грим и подходящи дрехи.

Поради това настроението ви се променя и сексуалният ви живот става по-динамичен. Новопридобитата или отново открита самоувереност не само носи по-голям успех в живота, но и по-голямо удовлетворение в секса. Освобождаването от блокажи ви позволява да се съсредоточите върху удовлетвореността на партньора си.

3 Етап

Този етап обикновено се случва, когато сте с партньора си дълго време, така че вълнението започва да отшумява … И тогава, благодарение на новата поза, реализирането на сексуална фантазия или някакъв неочакван завой в леглото, страстта отново се пробужда.

Освежаване в дългосрочната връзка, в която има любов, може да се свърже с ново място, където да отидете на почивка, необичайно изживяване, използването на секс играчки.

4 Етап

Сигурно сте решили поне веднъж – понеже сте го искали или сте убедени от партньора си – да прекрачите собствените си граници и да опитате нещо смело, а след това се оказва, че това не е добра идея.

Но има и добра страна в това – преживяванията, за които съжалявате, ясно сочат граници, които не сте готови да прекрачите и ви дават увереност да се изразявате добре в бъдеще.

Изпробването на нови секс трикове може да ви помогне, но в същото време е тест дали това е нещо за вас или трябва да забравите за него. Също така е много важно да приложите наученото в бъдеще.

5 Етап

В някои моменти от живота търпението и вълнение неизбежно изчезват. Това е ситуация, в която трябва да опитате бърз секс. Вероятно ще откриете, че можете да се развълнувате лесно и бързо да получите оргазъм.

Защо бързият секс е толкова добър? Защото сте фокусирани върху личното удоволствие, начините да го изпитате и нямате време или възможност да мислите за други неща.

6 Етап

Това не е отражение на проблем с неразрешими отношения, психологическа травма или религиозни убеждения, а доброволно решение да се откъснете от секса за известно време. Причината може да е разбито сърце, поради раздяла или безразсъден секс за една нощ.

Във всеки случай си струва да се въздържате от секс за кратък период от време, за да добиете перспектива в дългосрочен план.

Така ще ви стане ясно какво сте направили грешно. Тази почивка и дистанция от събитията ще ви помогне да видите какво очаквате в живота, особено от партньора си, но и да помислите как да го постигнете. Дори в една връзка, в която всичко работи – понякога въздържанието може да увеличи желанието и удоволствието в секса.

7 Етап

Съдейки по филмите, много хора оставят (най-вече) погрешно впечатление, че най-голямата страст и удоволствие изпитват само в умишлено спрян асансьор, разкъсване на дрехите или на офис бюро. В действителност обаче удоволствието може да се основава на чувство за сигурност, релакс и признание.

Дългосрочната връзка изгражда доверие, нежност и знания и на двамата партньори, относно това, което искат. С други думи, и двамата се чувствате като у дома си! Този етап може да настъпи след няколко години заедно или след няколко месеца – несигурността изчезва, остава само взаимното желание за удовлетворяване на партньора.

Да, сигурният секс може да бъде скучен. Но тъй като всеки етап е временен, следващият може да бъде изпълнен по всяко време и да донесе нещо ново.Коментар на новината чрез Facebook