5 златни правила за справяне със сухата коса

Всяка жена си мечтае за здрава и красива коса. За да имате такава обаче, трябва да полагате сериозни грижи за нея. Днес ще обърнем внимание на хората, които имат суха коса. Хубавите новини са, че има решение на този проблем.

Косата ви се нуждае от редовна грижа – овлажняващи маски и продукти, но също така има и няколко правила, които трябва да се спазват, пише zdrave.to.

Измийте правилно косата си

Косата трябва да се мие с топла вода, тъй като горещата вода вреди на косъма. По-добре изхвърлете сешоара и не решете косата, докато не изсъхне напълно.

Подсушете правилно косата

Веднага след измиване на косата, подсушете косата с кърпа. Не търкайте косата, тъй като това може да повреди косъма. Вместо това увийте косата си в кърпа и я стиснете с нежни движения.

Правилен избор на продукти за коса

Когато избирате шампоан, обърнете внимание на компонентите в състава на продукта. Маслото от шия, авокадото и бадемите дават най-добри резултати. Също така в състава трябва да има ланолин, глицерин и пантенол.

Балсами за суха коса

Добро решение е да използвате балсам от същата марка и серия като шампоана. Стилистите препоръчват да се правят маски два до три пъти седмично.

Маски за суха коса

Маските за суха коса трябва да съдържат масла, така че обърнете внимание на маската с глицерин и кокосово масло.Коментар на новината чрез Facebook