Храните, с които ще преборите хъркането

Само можем да гадаем какви апокалиптични мисли се въртят в главата на онзи, чийто партньор хърка непробудно всяка нощ. Е, този път ще се въздържим да споделяме горчивия си опит и да се присъединяваме към словесния поток от обиди по адрес на „звучно подремващите“. 

Редно е да отбележим, че не можем да се съгласим със схващането, че „хъркането е нещо нормално“. То на първо място пречи на спящия да си отпочине добре, защото спира нормалния приток на кислород до дробовете.

image2_16x9.png
На фокус

Възможно е дори да става дума за апнея – прекъсване на потока на въздух, което буди спящия, за да си поеме дъх. В някои случаи събужданията достигат до над 200 за една нощ. Ако не се вземат навременни мерки за справяне с това състояние, то може да доведе до нарушение на концентрацията и неработоспособност.

Спираме да ви бомбандираме с негативна информация за вредата от хъркането, за да се съсредоточим върху решението на проблема. Предлагаме ви няколко храни, които при редовна консумация биха намалили драстично неспокойния сън. Вижте кои са те в нашата галерия. 

Към галерията

via GIPHY

Прочете още:Коментар на новината чрез Facebook