Фотогалерия: Френска двойка, живееща извън закона, иска да остави следа

Благодаря за линка, клипчето е интересно, но изводът Ви от тази статия е грешен. Посланието на тази статия не е гнусна пропаганда и не е създадено от богатите, за да подмамят бедните да живеят скотски. Напротив, точно обратното е! Има малък брой хора, които осъзнават, че системата в която живеем е поддържана и надграждана от богатите, за да експлоатират все повече и повече бедните. Системата насажда убеждението, че най-добрият избор е да учиш с целта за си намериш работа, за да те одобри банката за ипотечен кредит и да си купиш апартамент. Също и нова кола на кредит и цял живот да плащаш лихви на банките. Да си купуваш мазните ГМО храни от Кауфланд йофтинко и да плащаш месечен абонамент за фитнес. Да си плащаш месечните сметки за вода, ток, отопление, кабелна, транспорт, такса смет и всички „хубавини“ на „цивилизацията“ и да дишаш смъртоносния въздух в Софето.
Е има хора, които искат да опитат да излязат от схемата, да станат по-независими и да живеят по-спокойно, по-здравословно и по-малко робски.
Най-хубавите две години от детството ми бяха прекарани с баба и дядо дълбоко в Родопите, единия път в една ведомствена постройка на язовир „Широка поляна“, където работеха нещо като домакини, поддържащи сградата и стаите, а другия път в една дървена къща под връх „Голяма Сюткя“ в разсадник за борчета без ток и водопровод, насред гората с няколко помашки семейства – залесители. Такъв хляб, мляко, горски плодове и гъби, пъстърва, пилешко месо, чиста вода и въздух и душевно спокойствие никога повече през живота си не съм познал. Благодарен съм им завинаги за тези прекрасни години и се чувствам длъжен да направя нещо подобно за внуците си.
Хората от статията отглеждат децата си в едно място без стрес, където може да тичат по поляните и да дишат чист въздух. Живеят с по-малко пари, но по-здравословно. Блазя им.

  • 1
    4
    Коментарът е обиден или неуместен


Коментар на новината чрез Facebook