Удовлетворяващ ли е неангажиращият секс?

Повечето млади хора предпочитат поддържането на неангажиращи отношения. Омаловажат всякакви чувства и се стараят да се държат така, сякаш им е безразлично.

Много жени, докато са били в 20-те си години, са имали поне една значима, променяща живота връзка, която всъщност никога не е била дефинирана като връзка. Дори няма доказателство, че „връзката“ някога е съществувала – освен в съзнанието на хората, които са я преживели и на приятелите, които са помогнали да се „съберат парчетата“, пише Iwoman.bg.

Хората винаги са правили секс и в това няма нищо притеснително, срамно или нередно. С изключение на това, че сексът не винаги е бил напълно безразличен, а емоционално преживяване. Днес хората използват секса за повече от физическо удоволствие, но често печалбата е илюзорна. Искат да се почувствате по-уверени в себе си, по-желани и силни. Това може да работи (временно), докато той не си тръгне и не осъзнаете, че всъщност се чувствате по-зле отпреди това, само защото той не е останал.

Примирявате се с неангажиращ секс, когато искате любов. Съгласявате се да бъдете опция, надявайки се, че в един момент ще сте победител. Приспособявате се към илюзията за любов, когато сърцето ви жадува за нещо истинско. Преструвате се, че неангажиращият секс е „вашето нещо“, но всъщност не сте честни нито със себе си, нито с партньора. Свивате се и мълчите, за да заемете по-малко емоционално пространство. Не уважавате тялото си, замърсявайки душата си. Вредите си емоционално.

Нормално е да искате връзка и е повече от нормално да го кажете на глас. Също е нормално да правите секс, но с правилния мотив, а не от страх да не бъдете наранени. Ако не сте готови за любов и искате преживяване за „една нощ“, направете го. Ако откриете свобода в този случаен секс, тогава бъдете спокойни, че вашият избор е бил правилен. Трябва да правите всичко, което ви носи щастие. Но не превръщайте неангажиращият секс в начин на живот, само защото веднъж сте се почувствали добре. Заслужавате уважение, равенство и интимност.Коментар на новината чрез Facebook