Стилистка носи една и съща рокля от 22 години, защото…

Факт е, че между жените и дрехите има особена връзка. За добро или лошо много представителки на нежния пол имат куп дрехи в гардероба си без значение дали ги носят или не.

Тук обаче разказваме супер странната история на британската стилистка Клеър Рийс. Случилото се с нея не е особено присъщо за повечето жени, които обожават да се сдобиват с нови тоалети.

„Вече 22 години нося една и съща рокля“, призна Клеър, която е и моделиерка.

Рийс сподели, че си е закупила дрехата през далечната 1997 година в магазина „Хаус ъв Фрейзър“, където работела като продавачка.

Стилистка носи една и съща рокля от 22 години, защото...

„Тогава бях на 17 години. Сдобих се с дългата рокля с презрамки с разноцветни щампи срещу 36 британски лири, като се възползвах от намалението, предлагано на служителките в магазин“, спомня си Клеър.

Тя обличала роклята по най-различни поводи, като например при пътуването с приятелки до испанския курорт Ибиса през 2001 година. Тя била с нея и при екскурзията си в Италия след година, както и по време на медения си месец през 2014 година.

Стилистка носи една и съща рокля от 22 години, защото...

„Винаги съм си падала по тази рокля, защото ми стои много добре и е доста оригинална. Въпреки, че е идеалният вариант за лятото, мога да я облека и през зимата с пуловер!“, радва се стилистката.

Клеър призна освен това, че отдавна е престанала да си купува нови дрехи. „Предпочитам тези от втора употреба. Този мой избор помага на екологията на планетата и на портфейла ми“, казва с усмивка работещата в сферата на модата Клеър.

Стилистка носи една и съща рокля от 22 години, защото...Коментар на новината чрез Facebook