Роман на Здравка Евтимова беше публикуван в САЩ

Роман на Здравка Евтимова беше публикуван в САЩ

© Велко Ангелов

Романът „You Can Smile on Wednesdays“ („Може да се усмихваш в сряда“) от Здравка Евтимова беше публикуван в началото на февруари в САЩ от издателство Fomite Books. Това съобщи самата тя пред „Дневник“, като уточни, че в България книгата е публикувана от издателство „Жанет-45“ през 2015 г. със заглавие „Една и съща река“. През същата година става и роман на годината в конкурса на фонд „13 века България“.

Заглавието на английски е избрано от стихотворението „Човекът от отсрещната страна“ на българската поетеса Силвия Недкова. Тя е дала съгласието си, а Евтимова е превела стихотворението й на английски и с издателя Марк Естрин са решили точно това да бъде заглавието на книгата.

Това е четвъртата книга на българската писателка, публикувана от издателство Fomite Books. През 2012 г. излезе сборникът й с разкази „Carts and Other Stories“ („Стари коли и други истории“), през 2015 – романът „Sinfonia Bulgarica“, а през 2017 г. – романът „In a Town of Joy and Peace“ („В града на радостта и мира“).

Общо в САЩ са публикувани осем книги на Здравка Евтимова.Коментар на новината чрез Facebook