Разлики между ексцентричност в секса и фетиш

Сексуалните предпочитания са безброй и всеки човек има своите особености. Някои имат фетиши, докато други предпочитат ексцентрични сексуални занимания в леглото, известни още като „кинк“, пише rozali.com.

Каква е разликата между двете понятия?

„Кинк“ („kink“ на английски език) е термин, който няма точен превод на български език. Най-общо казано с „кинк“ се назовават всички ексцентрични сексуални предпочитания. Много хора смятат, че необичайните секс желания и фетишът са едно и също нещо, но всъщност между двете има определени разлики.

Какво е кинк (ексцентричността в секса)?

Ексцентричността в секса обхваща всички „алтернативни“ сексуални интереси – най-вече всичко, което е извън по-разпространените, основни форми на сексуална активност. Кинки сексът включва БДСМ, групов секс, полиамория, сексуален акт, по време на който мъжът гледа жената как прави секс с друг и това го възбужда, игра на пони и други. Всъщност всички странни и необичайни сексуални желания варират в зависимост от индивидуалните предпочитания на човека и неговата идея за „нормалност“.

Какво е фетиш?

Фетишът е специфична нужда, която даден човек има, за да се възбуди и да изпита удоволствие от секса. Фетишът може да се основава на психологическа или на физическа необходимост. Фетишите могат да включват неодушевени предмети (като високи токчета), както и могат да бъдат фокусирани върху конкретни части на тялото (като крака, дупе или гърди). Има фетиши, които се изразяват в необходимостта от конкретни партньори и поведения. Обикновено човек с фетиш не би могъл да изпита сексуална възбуда без нуждата му да бъде удовлетворена.

Разлики между ексцентричност в секса и фетиш

Кинки сексът е изследване и разнообразие, докато фетишът е сексуална необходимост

Основната разлика между двете неща е дали дадено поведение или предмет е нужен, за да е налице сексуална възбуда. Ексцентричността може да се използва за разнообразяване на секса, но не е изискване за него.

Ексцентричността в секса и фетишът може да се припокриват

Голяма част от фетишите спадат към кинки секса, въпреки че не всички ексцентричности са фетиши. Например, коженият фетиш също е форма на кинки секс.

Някои фетиши могат да бъдат проблемни

Понякога фетишите могат да се превърнат в проблем заради постоянното изискване нуждата от тях да се удовлетворява. Да кажем, че човек с фетиш към краката, трябва постоянно да си търси партньори, които харесват тази част от тялото им да бъде намесвана значително в секса. Това само по себе си е проблем. Сериозният фетиш би могъл да се превърне и в доминираща част от живота и идентичността на човек.

Независимо дали става въпрос за кинки секс или фетиш, задължително условие е случващото се да бъде със съгласието на всички участващи.Коментар на новината чрез Facebook