От Били Айлиш до Марая Кери

Били Айлиш и брат ѝ Финиъс пяха от дивана си, Марая Кери – от домашното си студио, а „Бекстрийт бойс“ се включиха от 5 различни места за предаване, подкрепящо набирането на дарения за американците, които са на първа линия в борбата с епидемията от коронавируса.

IHeart Living Room Concert for America е инициатива на радио IHeart и в нея се включиха още Камила Кабейо с Шон Мендес, Алиша Кийс и Сам Смит.

Едночасовото шоу бе излъчвано в цялата мрежа на радиостанцията и по телевизия Fox, и то без прекъсвания за реклами.

Това е и най-големият досега опит на известни музиканти да призоват да се помогне на медици, полицаи, пожарникари, лаборанти, учени и всички, които са на работа, докато останалите американци са призовани да си стоят вкъщи.

„Тези хора са живото доказателство, че супергероите не носят пелерини“, каза Елтън Джон, който беше домакин на шоуто от кухнята в дома си. „Надяваме се с малко забавление да нахраним и заредим душите ви.“

Участията, сред които на Елън Дедженерис и кънтри звездата Тим Макгроу, бяха предавани не през професионални камери, а от мобилни телефони или домашни камери и лаптопи.

Между песните имаше кратки разкази за живота на медицински сестри, шофьори, работници в супермаркетите и други служители, продължаващи да хранят и лекуват Америка, която навлезе в третата седмица на самоизолация.

Даренията бяха за фондациите Feeding America и First Responders Children’s Foundation. Още няма официални данни колко са събраните средства, но над 1 милион долара бяха дарени само в първите 10 минути благодарение на ProcterGamble и Fox Television, всяка от които преведе по половин милион долара.

„Надявам се като се измъкнем от това ужасно нещо всички да бъдем по-учтиви и честни един към друг“, каза Елтън Джон.

Дейв Грол се включи с My Hero, а Били Джо Армстронг (солистът на „Грийндей“) изпълни акустична версия на Boulevard of Broken Dreams.

Мнозина се развълнуваха от емоционалното изпълнение на Imagine от доктор Елвис Франсоа – един обикновен пеещ лекар сред суперзвезди.Коментар на новината чрез Facebook