Отново развод в кралското семейство, Кралицата е съсипана

Внукът на британската кралица Елизабет II – Питър Филипс, и съпругата му Отъм потвърдиха, че се развеждат. В изявление, публикувано от тяхно име, се казва, че решението за развод било „най-доброто възможно действие за двете им деца и продължаващото им приятелство“. Те посочват още, че ще имат съвместно попечителство върху 9-годишната Савана и 7-годишната Исла. Семействата и на двамата били „натъжени“, но им оказват пълна подкрепа в решението съвместно да се грижат за децата си, се казва още в изявлението. Решението на Филипс да прекрати 12-годишния си брак разстроило много кралица Елизабет II, съобщава британският Daily Mail.

Това е вторият сериозен трус в кралското семейство в рамките на тази година, след като още в началото на януари принц Хари и съпругата му Меган обявиха, че се оттеглят от кралските си задължения и заминават да живеят в Канада. Сега кралицата е разстроена от факта, че канадската съпруга на Филипс – Отъм, за която се твърди, че ѝ е любимка сред съпругите на внуците, вероятно също ще напусне страната.

Двете дъщери на Питър и Отъм имат двойно британско-канадско гражданство. Не е ясно дали те ще последват майка си и коя ще бъде страната, в която ще израснат. „Тя е любимка на кралицата и съм сигурен, че Нейно величество ще бъде много разстроена от това. Това е последното, което ѝ трябва, след скорошните проблеми. Човек има чувството, че кралското семейство започва да се разпада“, заяви пред The Sun приятел на Филипс.Коментар на новината чрез Facebook