Орнела Мути и Джанкарло Джанини ще са гости на фестивал в НДК

Орнела Мути

© Associated Press

Орнела Мути

Италианската актриса Орнела Мути и номинираният за „Оскар“ италиански режисьор и актьор Джанкарло Джанини ще бъдат специални гости на предстоящото четвърто издание на „Фестивал на италианското кино в България“, който ще се проведе между 17 и 21 юни, обявиха организаторите от Италианската търговска камера и НДК.

В зала „Люмиер Лидл“ ще бъдат прожектирани общо девет италиански филма от област Пулия. Началото на 17 юни от 19 ч. ще постави комедията комедията „Измамно богати“ (Ricchi di fantasia) с участието на Серджо Кастелито и Сабрина Ферили.

Сред филмите в програмата са още „Разходка под слънцето“ (Walking on Sunshine), „Двама дребни италианци“ (Due piccoli italiani), „Неудобна комедия“ (Tonno spiaggiato), „Агенция за лъжи“ (L’agenzia dei bugiardi), „Сходна съдба“ (La vita in comune), „Руди Валентино“ (Rudy Valentino) и „Лесен живот“ (La vita facile).

Джанкарло Джанини

© Associated Press

Джанкарло Джанини

Джанкарло Джанини, който ще гостува на фестивала, е известен не само в киното, но и в театъра. Изпълнението му във филма „Паскуалино: Седемте красавици“ през 1975 г. е номинирано за „Оскар“ за главна мъжка роля, а в Кан взима и наградата за най-добър актьор за „Филм за любовта и анархията“ (1973 г.). Снимал се е още в два от филмите за Джеймс Бонд – „Спектър“ и „Казино Роял“, в „Мъж под прицел“ на режисьора Тони Скот и „Ханибал“ на Ридли Скот. В момента е на малкия екран и в поредицата „Параграф 22“.

Орнела Мути е известна с филмите „Бони и Клайд по италиански“, „Последната жена“ (1976 г.) и „Лудо влюбен“ (1981 г.).

„Фестивал на италианското кино в България“ ще продължи от 24 до 28 юни и в „Дом на киното“.

Билети за прожекциите в кино „Люмиер Лидл“ се предлагат на касите на НДК.Коментар на новината чрез Facebook