Най-хубавият секс е с този, с когото ти е хубаво без секс…

Припомняме ви Edna от „вечните“ статии на Edna.bg. Просто защото казва всичко кратко и ясно, без заобикалки (бел. ред.)

Аплодисменти за двойките, които правят секс всеки ден. Ние не сме от тях.

Нашите взаимоотношения са друг вид „секс“.

Нашият секс не е само под завивките – нашият „секс“ е всичко онова, което ни се случва през деня: събуждането с целувка, организацията детето да стигне до детската градина, пазаруването заедно, общото приготвяне на вечерята, гледането на любимия ни сериал заедно, усещането да седнем облегнати един на друг вечерта, вече приспали малката, с чаша вино в ръка – аз, зачела се в тази невероятна книга, за която ти разказах, а той – в таблета, с приложението за технологии, в което може да потъне с часове…

g

Това е нашият ежедневен „секс“ – а другият, интимният, той ни се случва малко по-рядко, с различна честота. 

Но това не е проблем за нас – и за двама ни ежедневният ритъм, който изградихме, е успешен и ни удовлетворява. Сексът не е на заден план, просто не е нещо, което правим изнасилено и на всяка цена; защото другите казвали, че „така трябва“.

Вярно, преди беше доста по-често, но детето, работата, ангажиментите… Обичаме се, чувстваме се добре заедно, когато го правим, е невероятно… Защо ни е да променяме всичко това?

Това ми сподели на чаша червено вино близка приятелка, с която не се бяхме виждали отдавна – заради всичкия този „секс“, от горните изречения…

Съзнанието ми за 3 секунди вече бе изградило две опозиционни мнения – първото: тя така говори, но щом не правят секс, както е било преди, краят е въпрос на време; второто: уау, колко добре казано – дай Боже всекиму да достигне такава зрялост и да си признае, че теорията на секса е твърде преекспонирана днес, в 2015-а. А за практиката – никога няма как да знаем…

g

Всъщност от години битуват следните схващания: ако си в дълга връзка и не правиш секс поне 3 пъти седмично, това е проблем; ако си семеен, имаш деца и не правиш секс поне 3 пъти седмично с партньора си, това е проблем; ако през тази седмица просто не ти се прави толкова секс, колкото ти се е правело предишната и колкото ще ти се прави следващата, но все пак не правиш секс поне 3 пъти седмично, това е огромен проблем!

Проблеми, проблеми, проблеми… А истината не е ли, че сексът трябва да се случва, когато и двамата имате желание за него? Дори и тази седмица да е било два пъти, следващата да е 5, по-следващата – един?

g

Замисляли ли сте се колко пъти сте правили секс не от желание, а защото последните дни не сте? И колко пъти сте имали толкова неконтролируемо желание за секс, но точно тогава не е имало възможност да се случи?

image2_16x9.png
На фокус

И необходимо ли ни е наистина да имаме всеотдайна, чувствена, продължителна връзка, в която всичко да зависи от секса… От секса, секса и нищо друго освен секса!

А сега помислете колко хубави моменти сте имали с човека, с когото правите секс, но те не са били интимни по физическия начин, а по другия…

Не е ли наистина така: най-хубавият секс винаги е бил с този, с когото ти е хубаво без секс. 

И само миговете без секс могат истински да докажат това…

g


Коментар на новината чрез Facebook