Меркурий в Риби от 4 февруари: предстои емоционален и творчески период

От 4 февруари ще трябва да разчитаме на интуицията и въображението повече от всякога, защото Меркурий ще се настани в знака на Рибите и ще предложи нов поток на мисълта. Ще бъдем по-разсеяни, а и вероятно ще се чудим защо така и не разбрахме нещо от разговора или пък ние самите се загубихме в обяснението.

Всичко това идва след будния и дори превъзбуден период на планетата във Водолей, когато ни се искаше да пишем и говорим едновременно, за да не изпуснем нещо в колектива.

Рибите са последният знак от зодиака – силата на подсъзнанието и недоловимото е с размерите на океан, който чака да ни залее, ако не се потопим доброволно. Въпросът е как да се случи това, така че да изплуваме на повърхността? Водните знаци – Рак, Скорпион и Риби, се свързват с неосъзнатите страхове, но и с най-високото ниво на сетивност.

Какво да очаква всяка зодия от този период – разберете в галерията!

Ако чувстваме мисълта ни неясна, нека се опитаме да разберем какво се опитва да ни каже подсъзнанието. Себеизследването и свързването с въображението ще ни позволят да открием нови отговори кои сме, как комуникираме и разсъждаваме.

Меркурий в Риби ще очаква от нас и да потърсим място на Нептун (управител на знака) в нашето ежедневие – за едни това ще са медитации или духовна работа, а за други ще бъде повече емпатия. Опитайте се чувате в дълбочина и да разберете от какво наистина се нуждаят хората около вас. Повече подкрепа? Изслушване? Разбиране? Осигурете го и разкрийте себе си с помощта на думите. Периодът ще носи вдъхновение на тези, които искат да изразят творчески себе си през писане. Да не забравяме, че и Венера все още е в Нептуновия знак и романтиката е във въздуха!

image2_16x9.png
На фокус

Меркурий ще ни провокира да витаем на работното място, докато са подготвяме за ретроградния му период от 17 февруари. Добре е още в началото на месеца да сме предпазливи към цифрите и малките букви, защото Рибите се вълнуват от други, по-абстрактни неща.

В ретроградния период, който ще продължи до 10 март, по традиция ще оставим встрани всички важни документи, нови покупки и ремонти. И отново по традиция – много от нас ще се върнат към всички недовършени за поправяне неща. Най-важното е да се вслушате в себе си и да не забравяте най-древния навигатор – интуицията!

А какво да очаква всяка зодия от този период – разберете в галерията!

Към зодиите

Планета космос меркурий

Още от Астрология:

<!–->Коментар на новината чрез Facebook