Лекар предупреждава какво не трябва да правят жените преди секс

Нюйоркският уролог Дейвид Кауфман предупреждава жените да не уринират преди секс, защото това увеличава риска от развитие на инфекции на пикочните пътища, пише trafficnews.bg.

Както той казва, идеята, че жените трябва да уринират преди секс, е една от най-големите заблуди. Той добавя, че уринирането след секс е добре дошло и е важно за предотвратяване на инфекции, но не го препоръчва преди полов акт.

Той казва пред Yahoo News, че грешката е най-честата причина за „следродилна инфекция на пикочните пътища, известна още като цистит на меден месец“.

По време на полов акт бактерии от влагалището могат да навлязат в уретрата. Ако изчакате до края на половия акт с уриниране, това създава по-силен поток и увеличава шансовете бактериите да бъдат освободени.

Кауфман ви уверява, че забавянето на уринирането ще запълни достатъчно пикочния ви мехур, за да създаде силен поток, който ще изчисти уретрата ви. Без урина на пикочния мехур, бактериите биха могли да останат в уретрата по-дълго и да причинят инфекция.

Ако не отидете до тоалетната след секс, бактериите могат да достигнат до пикочния мехур и да причинят инфекция.Коментар на новината чрез Facebook