Как да сварим пастата, без да чакаме водата да се свари (ВИДЕО)

В забързаното ежедневие готвенето може да бъде истинско изпитание. Какво можем да сготвим, когато времето ни е ограничено и бързаме за следващата важна задача?

Едно от най-любимите ястия на всички са спагетите, макароните, талиателите и изобщо всички други подобни изделия.

Но нямате време да чакате водата да заври? Оказва се, че няма нужда! Има и друг начин за приготвяне на тестени изделия и той коренно се различава от този, с който сме свикнали.

Опитайте да готвите макаронени изделия по този начин и направо ще се преродите.

И така – всички сме свикнали да готвим макаронени изделия в голям съд и с много вода. Изчакваме докато водата заври и поставяме макароните във вряща вода. Понякога те се варят толкова дълго време, че търпението ни направо изчезва.

Оказва се, че това не е необходимо да се прави.

Когато следващия път готвите паста вземете голяма тенджера, сложете в нея необходимото количество тестени изделия и ги залейте със студена вода (до толкова, че да бъдат изцяло потопени под водата).

Поради факта, че водата е студена, пастата няма да залепне и ще се сготви перфектно. Все още трябва периодично да разбърквате пастата, но ще ви отнеме много по-малко време да я приготвите. Малко преди водата да заври изключете котлона и махнете тенджерата от котлона. Това е!

След като сготвите тестените изделия не изсипвайте водата в мивката. Пастата съдържа много нишесте, което се отделя по време на варенето. Течността, останала след готвене, съдържа същото нишесте, което е отлична основа за сосове. Те ще бъдат по-вкусни, по-равномерни и по-плътни.Коментар на новината чрез Facebook