Какви са предимствата на секс позата "ножица"?

Вероятно сте чували за секс позата, наречена „ножица“, която се изпълнява почти така, както звучи: двама души подреждат телата си като чифт ножици, така че гениталиите им да се докосват по сексуално приятен начин. Тази поза обикновено се предпочита от лесбийски двойки, въпреки че всички могат да я пробват и да персонализират позицията по какъвто и да е начин, пише trafficnews.bg. Експерти обясниха повече за позата:

Какво е толкова приятно в „ножицата“?

Тази поза е свързана с близостта на телата и гениталиите, затова и повечето двойки я определят като доста приятна. Усещането бедрата ви да се движат по тялото на партньора ви е топло и вълнуващо. Въпреки че обикновено не включва проникване, „ножицата“ предлага интимност, каквато по-традиционните полови позиции не винаги имат.

Разтриването на гениталиите също е само по себе си приятно. „Актът на триене на нечия вулва върху предмет, част от тялото или друга вулва често е приятен, тъй като обикновено включва стимулиране на клитора“, казва секс терапевтът и психолог Кристина Нелсен, съсобственик в California Relationship Centers. Много хора също достигат оргазъм по този начин, казва Нелсън.

Кой може да се наслади на „ножицата“?

Въпреки че „ножицата“ е свързвана с лесбийски секс, всеки може да я опита. Независимо дали става въпрос за клитор до клитор, клитор до пенис или пенис до пенис, все още е „ножица“. Всъщност не е необходимо да имате партньор за ножици; просто използвайте възглавница или друг предмет и правете същите движения с триене.

Как да влезете в позицията на „ножицата“?

Започнете с легнало положение на леглото или пода и закопчайте телата си по-близо един до друг, така че буквално да се съберете като чифт ножици. Това често изисква малко гъвкавост. След като сте в поза „ножица“, приспособете се така, че да се чувствате комфортно.

Един от начините да опитате е да седнете частично с плоски длани и да поддържате телесното си тегло. Можете също така да пробвате седнало положение, като единият партньор е отгоре на другия; това е особено интимно, защото можете да се гледате и да се свързвате в очите. Можете дори да опитате „ножица“ с лица в противоположни посоки и широко отворени крака, което би позволило по-енергично триене. Ако ви кара да се чувствате добре, е правилният начин.

Има ли по-лесен начин за ножица?

Ако ножицата ви е твърде енергична или ви изморява, опитайте да разтриете гениталиите си върху друга част на тялото на партньора си (или обратно). При по-малък физически контакт ще имате свободни ръце, за да стимулирате други части на тялото.

„В зависимост от позицията ви за преплитане, можете също да поддържате близък контакт с лицето и тялото на другия, което позволява да се целувате и може да подобри интимността“, казва О’Мара.

Не се колебайте да носите секс играчки. Ако искате да използвате вибратор, можете да го поставите между телата си за повече стимулация на клитора.Коментар на новината чрез Facebook