Истински двойки разкриват как да спасите връзката си

Поддържането на дълга пълноценна връзка е сложно занимание и изисква търпение, труд и редица компромиси. Въпреки че безспорно всеки партньор притежава свои субективни поведенчески особености, има някои универсални правила и съвети, които могат да бъдат приложени, за да върнат хармонията в човешките взаимноотношения.

Споделяме с вас цитати на двойки, които са успели да изградят и поддържат здрави духовните мостове помежду си, за да ви заредят с увереност и готовност да се погрижите за личното си щастие.   

Двойка жени споделят как са се справили със социалното напрежение заради хомосексуалните си предпочитания:

Понякога най-добрия начин да подкрепите партньора си е да покажете разбиране към това, през което предминава, и да кажете: „Това чувство е ужасно. Съжалявам, че се налага да го преживяваш.“ Но дори понякога да ни се струва, че трябва да ободряваме и да оправяме настроението на партньора си, има случаи, в които по-добре е да не говорите за проблема и да оставите да се размие във времето.

Необходимо е да имаме висока самооценка и да можем да се грижим за самите себе си. Само така ще се отдадем пълноценно на партньора си, защото няма да се чувстваме зависими и ще възприемаме отношенията си като личен избир, а не необходимост.


Други двама влюбени, които поддържат връзка от разстояние, разделени на 3 000 мили един от друг:

Покажете, че връзката ви е приоритет. Това означава да пропускате импулсивни петъчни вечери с приятели, за да прекарвате време с партньора си, дори това „прекарване“ да бъде просто телефонен разговор. Бъдете креативни и избягвайте посредствени подаръци, които бихте подарили на всеки. Нека в идеята ви се усеща личен почерк.  


Двойка с 20-годишна възрастова разлика е категорична:

Трудно е да накарате близките си да приемат връзката ви. Това не трябва да ви смущава. Това, което е по-важно от възрастта, е вашата съвместимост. Това, че сте на различни етапи в живота си, не ви прави толкова различни. Всичко зависи от вашата гледна точка и преживяванията, които споделяте заедно.

Предизвикателството е да не мислите за това, дали другите ви съдят. В момента, в който спрете да се ангажирате с чуждото мнение, ще се почувствате много по-щастливи.


Дама, която решава да се посвети на полигамията и да поддържа връзка с много партньори, споделя:

Погрижете се да бъдете искрени с всички около вас, но най-вече със самите себе си. За да успеете, трябва да не се поддавате на инстинкта да пазите онова, което е ваше. Изкоренете ревността от връзката си. Приемете, че човекът не е предмет, който да бъде нечия собственост, следователно не може да бъде „откраднат“.   

Най-трудно е да отвориш сърцето си и да се наслаждаваш на преживяването, достигайки до по-дълбок момент на интимност, споделяне и взаимност. 


Още по темата;

<!–->Коментар на новината чрез Facebook