Ето през кой месец се раждат най-умните деца

Астрологията все още е наука, която не е долюбвана от всеки. Може ли положението на звездите да определи характера и бъдещето на един човек?

Астролози и учени смятат, че най-умните и успешни деца се раждат в един от месеците в годината. Техните изчисления са на базата на много проучвания. Дали това е съвпадение или пък такава е подредбата на звездите, преценете сами.

Учени са провели изследвания. Данните за способностите на децата се основават на резултатите от овладяването на образователната програма от страна на учениците.

Ето през кой месец се раждат най-умните деца

Експертите, които са се занимавали с проучването са от Торонто, Флорида и Илинойс.

Те са тествали над 1 милион души. Възрастта на децата, взели участие в експеримента е от 6 до 15 години, а способностите им се изучават независимо от възрастта.

Резултатите категорично показват, че най-интелигентните деца са родени през септември. Средната оценка на родените именно през този месец е била много по-висока от средната оценка на родените през всички останали месеци.

Ето през кой месец се раждат най-умните деца

Важно е да се отбележи, че разликата между тях и останалите в пъти по-голяма, тъй че няма никакво място за съмнение, смятат експертите.

Учените обаче не твърдят, че причината най-умните деца да се раждат през септември е именно разположението на звездите и зодиакалния им знак. Според тях всичко идва от възрастта. Децата, родени през септември понякога са с цяла година по-гoлеми от връстниците си.

Ето през кой месец се раждат най-умните децаКоментар на новината чрез Facebook