Градски детектив: Прошековата фабрика

Градски детектив: Прошековата фабрика

© Градски детектив

До неотдавна на ъгъла на улиците „Сан Стефано“ и „Шейново“ в София стояха руините на пивоварната на Иржи и Богдан Прошек. Майският епизод на подкаста „Градски детектив“ разглежда наследството на братята чехи, но не през призмата на емблематичните сгради, които са оставили в София, а друг техен принос принос – популяризацията на бирената култура в България.

Ще се пренесем в легендарната бирария „Дълбок зимник“ през спомените на Димо Казасов и Драган Тенев, както и разказите на Людмил Фотев, автор на книгата „Езикът на бирата“, Виктор Топалов от страницата „Бохемска София“, както и един от последните пивовари във фабриката – Христо Паяков. Наздраве!

„Градски детектив“ е подкаст за градски легенди и моменти от културната и архитектурната история на българските градове. „Дневник“ е медиен партньор на проекта, финансиран от програма „Култура“ на Столичната община.

Епизодите ще излизат веднъж месечно на сайта на проекта и през уикенд в специалната метатема на „Дневник“. Можете да ги чуете и в предаването „Аларма“ на БНР – програма „Христо Ботев“, както и във всички приложения за подкасти.Коментар на новината чрез Facebook